Rotterdam-Zuid in ander licht

De winnaars van de fotowedstrijd met hun foto’s en burgemeester Aboutaleb. © Rogier Bos / ZieZuid

Het nieuwe jaar begint nogal somber, met nieuws dat wordt gedomineerd door als asielzoeker vermomde sekstoeristen en Chinese roulette op de beurzen. In de publieke opinie komt Rotterdam-Zuid er eveneens vaak bekaaid af, en Rotterdammers zouden geen Rotterdammers zijn wanneer ze niet de schouders eronder zouden zetten om dat te veranderen. Woonstad Rotterdam nam het voortouw en de campagne ZieZuid was geboren, met daarin een prominente plaats voor een gelijknamige fotowedstrijd om de tien mooiste plekken van Rotterdam-Zuid te benoemen én natuurlijk in beeld te brengen. Gisteravond werden die mooiste plekken bekendgemaakt door burgemeester Aboutaleb, met daaronder uiteraard monumentale juweeltjes zoals de Maassilo, stadion De Kuip en het SS Rotterdam, maar ook de gloednieuwe blikvanger De Rotterdam. Ook de winnaars van de fotowedstrijd werden vanzelfsprekend in het zonnetje gezet: de tien winnende foto’s krijgen een ereplaats op het gemeentehuis. Op de website van ZieZuid staan links naar de winnende beelden op Instagram.

Lees ook:Maarten Walraven wint fotowedstrijd Hilton Rotterdam
Lees ook:National Geographic Junior Fotowedstrijd 2017 groot succes
Lees ook:Moi aussi, je suis Charlie
Lees ook:Frank Penders – StadsGezichten
Lees ook:Winnaars National Geographic Fotowedstrijd 2010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.