Laatste digitale spiegelreflexcamera ontwikkelingen

De Digitale Spiegelreflexcamera (DSLR) anno nu heeft nog steeds veel weg van de analoge camera van jaren gelden. Toch is er in de tussentijd veel veranderd en is de DSLR veelzijdiger geworden. Met een Canon, Nikon of Pentax zit je altijd goed.

Met de herfst net achter ons en de winter in aantocht, zijn er genoeg redenen om erop uit te trekken en mooie foto’s te maken. Ga op pad naar een mooi natuurgebied en je schiet geheid mooie foto’s. Hiervoor is een goede DSLR wel van belang. Een goede DSLR biedt zoveel mogelijkheden. Voor de beginner kan de Auto-stand nog erg handig zijn om mooie beelden te schieten. Voor de gevorderde kan een DSLR uitkomst bieden met het handmatig instellen van bijvoorbeeld de juiste belichting. En als je denkt dat een DSLR niet aan jouw budget besteed is, dan heb je het mis. Voor de beginner tot de professional is de DSLR binnen handbereik.

Canon

Canon staat bekend om haar gebruiksvriendelijkheid. Met een DSLR van Canon ben je zeker van kwaliteit. De camera’s hebben een lange gebruiksduur en maken haarscherpe foto’s. Ook bij weinig licht ben je verzekerd van mooie beelden. De EOS serie van Canon maakt het mogelijk om creatieve filters toe te passen aan het beeld. Met de Scene Intelligent Auto-modus wordt er automatisch de beste combinatie van belichtingsinstellingen gemaakt en toegepast op het beeld.

Nikon

De DSLR’s van Nikon zijn licht en gemakkelijk in gebruik. De Nikon D7100 maakt gebruik van 51 scherpstelpunten, waaronder 15 kruissensoren, waardoor je altijd scherpe foto’s maakt. Door de draadloze verbinding zijn je foto’s heel makkelijk over te zetten. Snelle actiemomenten zijn vast te leggen met de 6 bps continu-opname.

Pentax

Dit merk is misschien niet bij de beginner bekend, maar Pentax zijn de fotocamera’s van RICOH. Pentax doet er zeker niet onder voor Canon of Nikon. Neem bijvoorbeeld de Pentax K-S2. De Pentax K-S2 schiet maximaal 5.5 beelden per seconde en heeft een sluitertijd van 1/6000e. Het grote, kantelbare 3-inch-scherm heeft 921.000 beeldpunten. Een duidelijker beeld krijg je niet.

Ben je enthousiast geworden en wil je meer informatie? Bij Cameratools hebben ze de nieuwste digitale spiegelreflexcamera’s.