Cinestill-film: echt of hoax?

Je kunt de lui achter Lomography.com commerciële handigheid niet ontzeggen. In de bijbehorende virtuele winkel voor analoge fotoapparatuur tref je bijvoorbeeld overjarige Kodak Portra-film voor de hoofdprijs aan (‘verlopen, maar zal nog steeds spectaculaire resultaten opleveren’…). En als je voor een aftandse Lubitel twee-oogreflex, die ik een paar decennia terug nieuw in doos op de kop tikte voor 75 gulden, 300 euro kunt vragen, ben je in staat om de duivel bidprentjes te verkopen… of de nieuwe Minister van Financiën van Griekenland.

Vandaag kreeg ik weer zoiets binnen. Cinestill-film in twee varianten: 50 ISO voor daglicht- en 800 ISO voor kunstlichtgebruik. De filmpatronen zouden gevuld zijn met hetzelfde spul waarop ze in Hollywood filmen. Nog meer glamour kán bijna niet. Alleen blijkt het bij nader inzien te gaan om negatieffilm, en ik wed dat daar weinig speelfilms op worden gedraaid. Heeft het iets te maken met cross processing (diafilm ontwikkelen als negatieffilm of omgekeerd, maar zó wild zien de voorbeeldfoto’s er niet uit), of nemen de lomografen alvast een voorschotje op 1 april…?

Lees ook:Alles over glamour en naakt
Lees ook:Na LomoChrome Purple LomoChrome Turquoise
Lees ook:Smartphone rukt verder op op Flickr
Lees ook:Wegwerpcamera’s en directklaarfotografie met een roze bril
Lees ook:Fashion film rond topmodel van FotoFloor

3 reacties op “Cinestill-film: echt of hoax?

 1. Rhboks

  Alle cinefilm in hollywood maar ook elders uiteraard is voor 95 procent altijd negatief film, er moet voor distributie copien kunnen worden gemaakt en die zijn uiteraard positief.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Raymond Harper

  Ik wist niet dat dit op die manier ging – bedankt voor de toelichting!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Wasabi

  De film is Kodak Vision 3 500T. Een nieuwe geavanceerde film voor de filmindustrie. Echte films worden nog steeds analoog geschoten, omdat digitaal hier nog altijd ver op achter ligt als het gaat om kleur reproductie en dynamiek.

  Van de film is een chemische laag afgehaald zodat deze in een normale centrale volgens het C-41 proces ontwikkeld kan worden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.