Fotojournalist beboet wegens gebruik drone

Fotojournalist Roel Dijkstra moet 1000 euro boete (waarvan 750 euro voorwaardelijk) betalen wegens het zonder toestemming fotograferen van een plaats delict met een drone. Naar verluidt vormden de opnamen als zodanig niet het voornaamste probleem, maar zou Dijkstra het vliegverkeer rond Rotterdam The Hague Airport in gevaar hebben gebracht. Het is voor het eerst dat de rechter zich in Nederland boog over het gebruik van drones als onbemande vliegende camera’s (het gedoe rond het ‘torentjesincident’ daargelaten). Dijkstra en de NVJ stuurden bewust aan op een ‘proefproces’ omdat de huidige regelgeving nauwelijks ruimte laat voor een journalistieke toepassing van deze nieuwe techniek.

Lees ook:Personal drone voor selfiekickers
Lees ook:Belgen leggen dronefotografie aan banden
Lees ook:Rineke Dijkstra wint Hasselblad Award 2017
Lees ook:Google Glass: voor Facebook-junks of voor gluurders?
Lees ook:Tip van de week: sinterklaascadeaus die je beter kunt mijden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.