Ilvy Njiokiktjien bouwt feestje in Nederlands Fotomuseum

Vandaag werd het fotoproject van de eerste Fotograaf des Vaderlands feestelijk afgesloten. Ilvy Njiokiktjien had in het kader van het thema ‘Kijk! Mijn familie’ honderd verjaardagen – van één tot honderd – gefotografeerd. Deze zijn nu gebundeld in het boek Slagroomtaart en slingers, dat vandaag officieel verscheen bij Schilt Publishing. En dat moest natuurlijk gevierd worden, waarbij taart niet kon ontbreken. Talloze feestvarkens uit het boek en andere genodigden maakten hun opwachting in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, waar de stoelen letterlijk niet waren aan te slepen.

Het boek, dat behalve foto’s ook begeleidende teksten bevat van journaliste Sabeth Snijders, is vanaf heden te koop voor € 24,95. De foto’s zijn ook tot en met 11 januari te zien in het museum aan de Wilhelminakade. Er staat ook een speciale actie op stapel in samenwerking met de HEMA: als je via hema.nl een verjaardagskaart met daarop een foto van Ilvy Njiokiktjien verstuurt, krijgt de jarige op vertoon van de kaart gratis toegang tot de tentoonstelling.

Uitgever Maarten Schilt reikt in aanwezigheid van fotografe Ilvy Njiokiktjien het eerste exemplaar van het boek uit aan Aaltje Hooikammer (75) uit Staphorst.

Lees ook:100 verjaardagen als boek en tentoonstelling
Lees ook:Fotoweek komt eraan!
Lees ook:Ilvy Njiokiktjien wint Zilveren Camera met foto begrafenis Mandela
Lees ook:Fotoweek officieel van start!
Lees ook:Een echte Ilvy Njiokiktjien aan je muur…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.