Nieuwe rubriek: Op de korrel

Soms willen lezers van fotografie.blog graag specifieke tips over hoe zij betere foto’s kunnen maken. We hebben, onze eigen beperkte kennis daargelaten, natuurlijk niet voor iedereen een persoonlijk advies op maat achter de hand. Het leek ons echter een leuk idee om een nieuwe rubriek in te stellen, waarin lezersfoto’s worden besproken en waar nodig voorzien van – uiteraard opbouwende – kritiek. Uiteraard zijn andere lezers welkom om eveneens een duit in het zakje te doen, mits wederom met een opbouwende insteek. Zeg maar een soort virtuele fotoclub.

Zit je dus met een bepaalde foto waar je zelf niet helemaal tevreden over bent? En zou je graag van anderen horen waar het precies aan schort en hoe je zoiets in de toekomst misschien beter kunt aanpakken? Stuur dan je foto met een korte toelichting onder vermelding van ‘Op de korrel’ aan [email protected].

De foto graag niet te gek groot, maar ook niet extreem klein (ergens tussen de 600×900 en 2000×3000 pixels is ideaal). Als je de foto verkleint, sla die versie dan svp op via Opslaan als en níet met Opslaan voor web. In het tweede geval gaat de technische informatie uit de camera namelijk verloren, en die kan wel eens handig zijn om pijnpunten op te sporen. Geef gelijk aan of je als maker je eigen naam erbij wilt of een alias naar eigen keus. We kunnen niet garanderen dat elke inzending wordt besproken (dat hangt ook van de respons af), maar uiteraard worden inzendingen voor deze rubriek nergens anders voor gebruikt!

Lees ook:Facebook en andere jungles
Lees ook:Een nieuwe lente, een nieuw gezicht
Lees ook:De beste wensen voor 2015!
Lees ook:Nieuwe editie Lightroom-handboek
Lees ook:Natuurfotowedstrijd: wie wordt de winnaar..?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.