GroenLinks gaat voor gratis foto’s

In de groene zomen van de politiek is de crisis in elk geval nog níet achter de rug. GroenLinks houdt morgen een partijcongres, en zoekt daarvoor nog een fotograaf. Gratis… nou ja, vooruit: tegen reiskosten-vergoeding. Bij diverse beroepsfotografen heeft de oproep via Twitter al tot rode koontjes geleid, en het nieuwtje is ook dankbaar opgepikt door GeenStijl. Grootste gemene deler: voor niets gaat de zon op. Officiële reactie uit het groen: normaal betalen we onze fotografen ook, alleen is er nu geen budget.

Je vraagt je onwillekeurig af waarom het op een koopje moet. Het congres staat geheel in het teken van Europa, en daar klotst het geld als vanouds kolkend tegen de plinten. Aangezien pas bekend werd dat er een half miljoen landbouwsubsidie is uitgekeerd voor virtuele koeien in Roemenië, moet er in Brussel ook wel een potje te vinden zijn voor een échte fotograaf in GroenLand…

Lees ook:Rijk worden van fotograferen…?
Lees ook:Fotograferen: waarom eigenlijk?
Lees ook:Laatste weekend van mei in teken Fotofair
Lees ook:Half miljoen protesten tegen ‘antifotowet’ EU
Lees ook:Midlife – Fotograaf Mark Uyl in Close Up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.