Lowlands: cameraverbod en tóch foto’s maken

Zoals je bij mijn collega van NLpop.blog uitvoeriger kunt nalezen, vraagt de organisatie van het vandaag begonnen Lowlands-festival de bezoekers uitdrukkelijk om verdachte figuren te fotograferen. Dit om diefstal in allerlei vormen tegen te gaan. Des te opmerkelijker is het dat ook op dit festival een soort ‘fotografeerverbod‘ geldt: spiegelreflexen en systeemcamera’s mogen niet het terrein op – alleen ‘consumentencamera’s’ zijn toegestaan.

Daargelaten dat veel systeemcamera’s en zelfs spiegelreflexen óók consumentencamera’s zijn, zal het wel hoofdzakelijk te maken hebben met het voorkomen van bootlegging: stiekeme film- en geluidsopnames. Benieuwd wat Lowlands te zeggen heeft over de hausse aan compactcamera’s met zoomtoeters waar geen professionele spiegelreflex aan kan tippen. Nu ja: om een dief ongemerkt herkenbaar vast te leggen, heb je daar ook meer aan dan aan de camera in je telefoon…

Janne Schra op de Uitmarkt  

Lees ook:Vrijkaartjes voor Lowlands winnen?
Lees ook:Fotografische vragen en antwoorden – 1
Lees ook:PX10 of 4K?
Lees ook:Fotografische vragen en antwoorden – 3
Lees ook:Filmen met je fotocamera

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.