Fujifilm verhoogt analoge prijzen

Ook analoge fotografen voelen de gevolgen van de sterke yen. Fujifilm heeft aangekondigd dat de prijzen van de eigen films en wegwerpcamera’s met ingang van mei omhooggaan. Behalve de wisselkoers spelen naar verluidt ook de gestegen productiekosten (met name de olieprijs) en de verminderde vraag een rol – al heeft Fujifilm op dat laatste vlak het rijk steeds meer alleen door het wegvallen van grootste concurrent Kodak. De omvang van deze wereldwijde prijsstijging varieert van product tot product en regio tot regio, maar Fujifilm laat weten aan ‘dubbele cijfers’ (minstens 10 procent dus) te denken.

Lees ook:Fujifilm kondigt weer prijsverhoging filmrolletjes aan
Lees ook:De wet van de remmende voorsprong
Lees ook:Opnieuw prijsverhoging Fujifilm-filmrolletjes
Lees ook:Gelooft Kodak écht nog in analoog?
Lees ook:Nikon D850 volgens lezers DPReview product van het jaar

0 reacties op “Fujifilm verhoogt analoge prijzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.