De duurste foto ter wereld

Nu de aandelenkoersen overal onder druk staan, en zelfs staatsobligaties geen veilige haven meer zijn, is kunst meer dan ooit een goede belegging. Dat zie je terug in de prijzen die voor foto’s worden betaald. Eerder deze week ging de bijgaande foto ‘Rhein II’ van de Duitse beeldkunstenaar Andreas Gursky (1955) op een veiling bij Christie’s New York voor de hand voor ruim 4,3 miljoen dollar. Daarmee verdrong hij de Amerikaanse fotografe Cindy Sherman van de eerste plaats, die ze in mei dit jaar had gegrepen met een print van bijna 3,9 miljoen dollar.

Gursky was al eerder recordhouder geweest met een tweeluik van een winkelinterieur. Voor de goede orde: al dat geld komt niet, of slechts voor een klein deel, bij de maker terecht, doch bij de vorige eigenaar. Over smaak valt niet te twisten, maar zeker is dat laatstgenoemde een goede aankoop had gedaan…

Lees ook:Nieuwe duurste foto ter wereld breekt alle records
Lees ook:Bernd, Hilla en de anderen. Fotografie uit Düsseldorf
Lees ook:Kodak overweegt verkoop patenten
Lees ook:Canon vestigt nieuw superzoomrecord
Lees ook:De grootste SD-kaart ter wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.