Tip 38|500: Goedkoop is duurkoop met objectief

De kwaliteit van het objectief is bepalend.

Deze tip is eenvoudig: koop altijd de meest lichtsterke (= duurste) lens die je je kunt veroorloven. Het is het objectief dat de foto maakt, zou je kunnen zeggen. Een goede lens op een eenvoudige body geeft een zichtbaar beter resultaat dan andersom.

Alle informatie (licht) die de camera binnenkomt doet dat via het objectief. Daar wordt dus uiteindelijk de kwaliteit van het beeld bepaald. Wel of geen lichtafval, tonvorming of niet, detaillering: het glas bepaalt.

Investeer in glas! Je zult er geen spijt van krijgen.

Lees ook:Tip 6|500 Objectief bepaalt beeldkwaliteit
Lees ook:Scherp of niet scherp – V
Lees ook:Tip 8|500: Zoomen of ‘vast’?
Lees ook:CameraMagazine en CameraNet
Lees ook:Foto’s maken met je smartphone: welke specificaties zijn belangrijk?

Eén reactie op “Tip 38|500: Goedkoop is duurkoop met objectief

  1. Reits

    Ben het met je stelling eens maar…
    Ik kan slecht kiezen tussen de canon 24-70 L 2.8 USM en de 24-105 L 4. IS USM. Mijn voorkeur gaat eigenlijk uit naar de 24-70 maar vrees dat ik de IS mis omdat niet “vaste” handen heb en bang ben dat er beweginsonscherpte te zien is bij de 24-70. Of hoef ik hier niet voor te vrezen gezien de korte sluitertijden die ik kan gebruiken met deze lens?
    Dank voor je reactie

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.