Tip 21|500 Niet elk objectief ‘past’

Eigen merklens of toch niet?

De lensvatting zorgt ervoor dat er communicatie tot stand kan komen tussen objectief en camerabody. Per merk verschilt de lensvatting. Dus ben je verplicht een objectief te kopen van dat merk, of een vreemd-merk objectief met precies die vatting. Zo verscheen er vorig jaar een mooi 150-500mm objectief van Sigma: eerst voor Nikon en Canon, nu pas voor twee andere merken.

Wat een feest zou het zijn als alle lensvattingen hetzelfde zouden zijn!

De vraag die ik vaak krijg: zijn eigen merklenzen beter dan andere? Nou, in zijn algemeenheid is daar niet zo veel over te zeggen. De eigen lenzen zijn in elk geval duurder en lang niet altijd net zo veel beter als duurder… Lenstesten, zoals CameraMagazine die sinds kort uitvoert, zijn een objectieve (!) vergelijkingsmogelijkheid.

Lees ook:Tip van de week: lensvattingen
Lees ook:Regenjas voor camera en objectief
Lees ook:Fotograferen: waarom eigenlijk?
Lees ook:Tip 10|500 Kies juiste brandpunt
Lees ook:Spiegelreflex heeft voordelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.