Tip 8|500: Zoomen of ‘vast’?

Canon 24mm f/1.4: superieur onder alle omstandigheden

De regelmatige lezers van deze fotoblog weten het: ik houd erg van het vaste objectief. Tijdens reportages voor tijdschriften – zoals CameraMagazine – maak ik de meeste foto’s met de EF24mm f/1.4 van Canon. ‘Meer heeft een fotograaf niet nodig’, grap ik wel eens. Al begrijp ik best dat een zoomlens je flexibelere maakt. Maar ik kies voor kwaliteit, niet voor flexibiliteit. En: ik kies voor lichtsterkte. Vaste lenzen zijn doorgaans lichtsterker dan zoomobjectieven. Mijn leuze en keuze: investeer in vast glas!

Lees ook:Tip 39|500: De ‘vaste’ lens
Lees ook:Tip 38|500: Goedkoop is duurkoop met objectief
Lees ook:Dichterbij haast altijd beter
Lees ook:Tip van de week: vaste brandpunt of zoom?
Lees ook:Camera of objectief: waarin investeren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.