Tip 5|500 Vertraging – rekening mee houden!

Vertraging - de vogel is gevlogen.

Het zijn tegenwoordig eigenlijk alleen nog de instap-compacten die last hebben van ‘vertraging’. Dat wil zeggen: er gaat tijd overheen voordat het indrukken van de ontspanknop leidt tot het maken van een foto. Soms wel meer dan een seconde! Iets om wel rekening mee te houden bij de aanschaf van een camera. Want als je van plan bent die vooral voor je voetballende dochter in te zetten, dan is een camera met vertraging geen goede keuze.

Bijgaande foto is niet het resultaat van vertraging van de camera (Canon EOS 7D), maar van mijzelve. Iets te lang bezig met scherpstellen en weg was de blesbok (Zuid-Afrika). De foto’s waarbij het wel goed ging staan hier. Gemaakt tijdens de workshop wildlife fotografie die ik twee keer per jaar in Zuid-Afrika geef.

Lees ook:Tips voor betere fotografie | 16/25
Lees ook:Daar loopt een streepje door…
Lees ook:Paardrijden in Zuid-Afrika
Lees ook:Fotovragen? Vakantiebeurs!
Lees ook:Dichterbij haast altijd beter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.