Trouw: 20.000 x krant met Fotografie

Bron: Trouw

Trouw: 68e jaargang nr. 20.000

Op 18 februari 1943 verscheen de eerste editie van dagblad Trouw. Destijds onder de titel Oranje-Bode, als verzetskrant tijdens de Duitse bezetting. Zaterdag 23 januari (morgen!) verschijnt de 20.000e editie. Een mijlpaal waar Trouw uitgebreid bij stilstaat. Een verzamelaarsobject bij voorbaat!

Fotografieliefhebbers weten Trouw ook te waarderen: vrijwel dagelijks vinden we in deze krant foto’s die ver uitsteken boven ‘het gemiddelde’.

Allereerst krijgt de krant een speciale coverwrap, geheel in het teken van dit feestelijke moment, ontwikkeld door designersduo NiessendeVries. In katern De Verdieping wordt aan de hand van vier tijdvakken de geschiedenis van Trouw belicht. Door middel van een origineel afgedrukte pagina uit bijna 70 jaar Trouw-archief en interviews met betrokkenen, krijgt de lezer inzicht in de historie van het dagblad. Daarnaast worden de beste inzendingen van een schrijfwedstrijd onder lezers afgedrukt. Dagblad Trouw vroeg aan haar lezer onder woorden te brengen wat de krant voor hun betekent.

“We vieren hiermee de 20.000 edities die er zijn geweest, maar ook alle edities die nog gaan komen. Trouw heeft niet alleen een rijke historie, maar ook vandaag nog een groeiend aantal lezers, en een fantastische toekomst.” zegt Willem Schoonen, hoofdredacteur van Trouw.

Trouw is het multimediale platform voor mensen met idealen. Met de speerpunten Onderwijs & Opvoeding (trouw.nl/onderwijs), Natuur en Milieu (trouw.nl/groen) en Levensbeschouwing (trouw.nl/rf) weet Trouw de betrokken burger aan zich te binden. Deze platforms weten op creatieve wijze bewuste consumenten te boeien en te enthousiasmeren. Voorbeelden hiervan zijn de Calvijnfactor (trouw.nl/calvijn), de Grote Opvoedtest (trouw.nl/opvoedtest) of de Relitest (trouw.nl/relitest).

Lees ook:Aanslag op redactie ‘fotoloze’ krant
Lees ook:ANP stelt paal en perk aan fotobewerking
Lees ook:5e editie Metro Photo Challenge
Lees ook:Aalscholvers fotografeer je niet zo…
Lees ook:Klassiek mooi beeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.