Boek: Canon EOS 500D

Informatief boek voor EOS 500D gebruiker

“Gefeliciteerd met uw Canon EOS 500D, een van de beste digitale spiegelreflexcamera’s die momenteel voor de amateurfotograaf verkrijgbaar zijn.” Dit is de ongedateerde openingszin van het voorwoord van auteur Christian Haasz. Je moet maar durven: op het moment van verschijnen van een dergelijk boek duiken de geruchten van de opvolger van de betreffende camera vaak al op.

Maar: verder geen kwaad woord over dit stevige boekwerkje van ruim 300 pagina’s op ongeveer A4-formaat, vol heldere teksten en duidelijke foto’s over het fotograferen met de EOS 500D. Het filmen met deze camera komt er in het boek van bekaaid af: precies vier pagina’s zijn er aan gewijd. Dat had ik nou liever wat uitgebreider gezien: fotograferen kunnen veel EOS 500D-kopers vermoedelijk wel, maar het gebruik van deze relatief nieuwe optie van een spiegelreflexcamera is velen onbekend.

Het boek is duidelijk ingedeeld, zodat je bij het opzoeken van een bepaalde menu-instelling of werkwijze snel de juiste plek vindt. Ook de diverse typen objectieven komen aan bod, het flitsen, accessoires, de software van Canon en zelfs de Raw Silkypix Developer Studio software (CD-ROM met 30-dagen probeerversie in boek meegeleverd). Overigens adviseer ik de ‘veel-fotograaf’ graag Lightroom: onovertroffen in snelheid bij het ontwikkelen van RAW-foto’s richting output – hoe deze er ook uitziet (web, print, drukwerk). Eén hoofdstuk is gewijd aan tips voor ‘perfecte foto’s, waaronder portret, flits, kinderen, architectuur, landschap, tegenlicht en meer.

Mooi boek, prima informatie, handig naslagwerk!

Titel: Canon EOS 500D Digitale fotografie

Auteur: Christian Haasz

Pagina’s: 320 in kleur

Formaat 230 x 285 mm

ISBN/EAN: 978-90-456-4791-3

Prijs: € 39,95

Lees ook:Prachtig instructieboek voor Canon 50D
Lees ook:Foto Pocket Canon EOS 50D
Lees ook:Snelcursussen Canon en Nikon
Lees ook:[Boek] Digitale fotografie zwart wit
Lees ook:DigiTales gewijd aan afdrukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.