Nieuwe groothoek(zoom) van Sigma

Mooie allround lens van Sigma.

De Sigma 17-70mm f/2.8-4 DC MACRO OS HSM luidt de volledige naam. De advies verkoopprijs wordt € 459,-.   Het nieuwe objectief is medio december 2009 leverbaar in de vattingen Canon en Nikon en in begin januari 2010 voor de vattingen Sigma, Sony en Pentax.

Het brandpunt van deze lens dekt het gehele gebied rond de standaardlens (pakweg 35 mm op de meeste spiegelreflexen, dus 50 mm in kleinbeeldequivalent) af, en dan ook nog redelijk lichtsterk, vanaf f/2.8 bij 17mm.

De OS (Optical Stabilizer) staat sluitertijden toe die vier stoppen lager is dan ‘normaal’. (Tip: brandpunt in mm is ondergrens sluitertijd. Dus 50mm tot 1/50s gaat goed, langere sluitertijd levert gemakkelijk bewegingsonscherpte op.) De OS-functie kan aan blijven, ook met de stabilisatie in de camera van Sony en Pentax.

Scherp stellen kan al vanaf 22 cm en met de ratio 1:2,7 is het objectief bijzonder geschikt voor het maken van close-ups. De HSM motor staat garant voor een stille en snelle autofocus. De lens draait intern: het opschroeven van (polarisatie)filters levert dus geen problemen op.

Het objectief wordt geleverd met zonnekap. Altijd gebruiken!

Lees ook:Nieuw teleobjectief van Sigma: 70-300mm
Lees ook:Drie nieuwe lenzen van Sigma
Lees ook:Vermijd de uiterste f/ standen
Lees ook:Nieuwe superzoom van Sigma kleiner dan ooit
Lees ook:Nieuwe ZEISS-groothoek en Tamron-teaser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.