Fotobladen positief over EOS 7D

Stokstaartje in diergaarde Blijdorp - met Canon EOS 7D

Diverse fotobladen hebben intussen pagina’s gewijd aan de nieuwe Canon 7D, de nieuwe EOS net onder het puur professionele segment met tal van vernieuwingen die later ook ‘naar onderen’ en ‘naar boven’ doorgevoerd zullen worden. Althans, dat verwacht ik. Het meest positief van alle tijdschriften tot nu toe is Focus, de meeste ‘bedenkingen’ heeft P|f.

Kritiek van P|f is vooral het grote aantal pixels op de APS-c sensor, die niet leiden tot de optimale scherpte. De scherpte die door Focus juist wordt bewonderd: ‘de scherpte benadert die van de fullframe camera’s’.

Mijn eigen ervaring is ook dat er met die scherpte niets aan de hand is. Hoewel de RAW files van de 7D nog niet in Lightroom verwerkt kunnen worden bereik ik met de Canon software de perfecte scherpte.

Lees ook:Fotografische vragen en antwoorden – 6
Lees ook:Beeld in beeld – losse flitser
Lees ook:Canon gaat kleurig de herfst in
Lees ook:Nieuwe Focus: bomvol informatie
Lees ook:Canon vestigt nieuw superzoomrecord

Eén reactie op “Fotobladen positief over EOS 7D

  1. alex van der veen

    Onwijs leke foto maar het is een prairiehondje en geen stokstaartje.

    Succes mag je foto’s

    Groetjes Alex

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.