Nieuwe firmware voor Canon EOS 7D

Canon EOS 7D met 100-400mm

Net een dag de camera in huis en je ziet ‘toevallig’ dat er nu al een update beschikbaar is voor de firmware in de Canon EOS 7D (1.0.9 is de actuele versie, uitgeleverd worden camera’s met 1.0.7). De firmware is ‘het besturingsprogramma’ van de camera. De nieuwe firmware in de EOS 7D lost enkele problemen op die in de eerste weken na de start van de verkoop zijn gesignaleerd, waaronder de nauwkeurigheid van de autofocus in bepaalde omstandigheden. Het is mij een raadsel waarom Canon dat zelf niet eerder signaleert, overigens…

Het verversen van firmware in een camera behoort niet tot mijn favoriete activiteiten, want er kan gemakkelijk wat mis gaan. Zorgvuldig de gebruiksaanwijzing lezen en dan stap voor stap afwerken… het proces verliep probleemloos.

Intussen wat gespeeld met de camera, waarvan ik intussen al erg onder de indruk ben. Ik werk voorlopig in mRAW, dat al grotere bestanden oplevert dan die uit de EOS 30D komen. En die zien er als spread in een tijdschrift al heel mooi uit.

Op de foto: één van mijn krielkippen, met de 100-400 mm op 400 mm bij ISO 800. Gewoon, uit de hand.

Lees ook:Foto Pocket Canon EOS 50D
Lees ook:Nieuwe firmware voor Canon 5D Mark II
Lees ook:Nieuwe firmware voor EOS-1D Mark IV
Lees ook:Nieuwe firmware voor Canon EOS 5D Mark II
Lees ook:CameraMagazine 122: heel veel informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.