Alles helemaal? Maak keuze!

Canon 30D/70-200 f/4 IS USM L op 127 mm/ 1/125s met F/4, ISO 200

Veel mensen hebben de aanhoudende drang om hun onderwerp helemaal in beeld te brengen. Die hele boom, die hele molen, dat hele gezicht, de hele olifant. Maar fotograferen is onder andere juist zo leukomdat je keuzes kunt maken. Door maar een deel van het geheel te fotograferen.

Dat betekent wel dat je keuzes moet (durven) maken. Deze Zeeuwse schuur in winterkleed is mooi, maar mijn aandacht gaat vooral uit naar het dak en de twee deuren met de mooie daklijn erboven. Dus ga ik dichterbij om dat vast te leggen, met de struik op de voorgrond als mooie aankleding en ‘maker’ van enige diepte. De 70 – 200 mm zoomlens staat op 127 mm: voldoende om de schuur wat ‘in elkaar’ te trekken.

Fotograferen is keuzes maken. Vaak valt die keuze nog te ruim uit. Dichter op je onderwerp, minder in beeld: dat maakt foto’s al snel een stuk beter.

Lees ook:Kleurrijke meren
Lees ook:Reportagefoto 8: foto’s op zee
Lees ook:Tips voor betere fotografie | 18/25
Lees ook:Zonsondergang in Zuid-Afrika
Lees ook:Canon 500D: de eerste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.