Zelf printen of…

Digitaal fotograferen heeft geleid tot een stortvloed aan foto’s: op internet, op laptops en PC’s, op televisies, projectie met beamers… maar niet tot meer fotoboeken, fotoalbums en fotomappen met ‘echte’ foto’s. Lang niet alle digitale foto’s ‘verdienen’ het ook het stadium van een geprinte foto te bereiken.

De foto’s die je wel geprint wil hebben kun je wegbrengen naar de fotowinkel, uploaden naar externe fotoprint-bedrijven of…. zelf printen. Loont dat? De aanschaf, de inkt, de proefprintjes, het fotopapier, de printen die verkeerd gaan… Ik ben wel benieuwd: zelf heb ik een prachtige A3-printer, maar ik merk dat ik toch al snel de voorkeur geef aan het uitbesteden van de mooiere A3-formaten. Gemakkelijker, prima kwaliteit (mits goed aangeleverd), zorgeloos thuis bezorgd. Zelf printen of niet: dat is de vraag. Welke zijn de voor- en nadelen?

Een fantastische ontwikkeling is die van de fotoboeken, die je zelf kunt samenstellen, uploaden en thuisbezorgd krijgen. De kwaliteit hiervan is met sprongen omhoog gegaan. Je krijgt echt fotopapier, glanzend en wel. Met Albelli heb ik goede ervaringen. Vooral de 30 x 30 cm boeken zijn prachtig. De software is eenvoudig, de mogelijkheden onbeperkt.

Lees ook:Foto’s printen – 1
Lees ook:Gewoon thuis printen in fotowinkel-kwaliteit
Lees ook:Zelf foto’s printen voor iedereen
Lees ook:Fotoboeken steeds professioneler
Lees ook:Sinterklaasje – kom maar binnen met je … fotospullen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.