Mini-statiefje biedt uitkomst

1/15s en toch scherp dankzij mini-statiefje

Oostenrijk. Een klein museum waarin iemand iets vertelt over het kaas bereiden in de 19e eeuw. Buiten schijnt de zon, binnen is het relatief donker. Ik wil het raam in de foto betrekken: die ‘overstraling’ vind ik wel mooi.

De compact die ik bij me heb staat op 50 ISO. Dan tekent de camera het mooist, dus daar wijk ik liever niet van af. De sluitertijd bedraagt 1/15s, gemeten buiten het raam (want anders wordt de foto te donker). De oplossing is simpel: een klein tafelstatiefje (EUR 12) en de camera op de zelfontspanner. De vertellende en bewegende gids is iets onscherp, maar dat is geen probleem. De sfeer op de foto wordt goed weergegeven.

Lees ook:Sneeuwfoto’s: PLUSSEN!
Lees ook:Stabiliteit: met maar ook zonder statief
Lees ook:FOTOblogMOMENT [2]
Lees ook:Tips voor telefoonfoto’s
Lees ook:Mobiel fotograferen dure grap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.