Meer pixels, meer, meer….

Canon G6 uit 2003: kwaliteit genoeg!

Elke dag haast verschijnen er camera’s met weer meer pixels. Uit een onderzoek van Sony bleek ooit dat veel consumenten een (compact) camera kiezen op basis van twee onderdelen: de grootte van het scherm achterop en het aantal pixels.

Een groot scherm is gemakkelijk voor het bekijken – en aan anderen laten zien – van je jongste creatie. En meer pixels, dat levert vast een beter beeld op.
Mij interesseert een groot scherm niet zo veel. Eigenlijk gebruik ik het scherm achterop vooral om te zien of mijn foto goed belicht is (histogram) en of alle instellingen juist zijn (ISO vooral – die blijft per ongeluk wel eens te hoog staan na een binnenopname). En mijn foto’s die nu over twee pagina’s in tijdschriften worden gebruikt (in Moto73 vooral) zien er prima uit, gemaakt met de ongeveer 10 MP camera’s waarmee ik werk. Maar ook de compact die 7.1 MP biedt en die ik haast altijd als reserve bij me heb voldoet uitstekend. Méér is niet steeds beter. Toch?

Lees ook:Fototip 1|500: pixels
Lees ook:Tip 3|500 Zoeker of scherm?
Lees ook:Fotobladen positief over EOS 7D
Lees ook:Tip 15|500 Het LCD-scherm van de camera
Lees ook:Testen objectieven: leidraad bij aanschaf?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.