Loire 6: Onderwijs langs de Loire

Aanschouwelijk onderwijs

Ik vind het geweldig als onderwijzers en leraren met hun leerlingen op stap gaan om zo de informatie over te brengen. Een les geschiedenis in de schoolbank of zoals hier, op locatie. Dat is een wereld van verschil.

Hier krijgen Franse schoolkinderen een lesje geschiedenis, in het zicht van een ruïne. Ik heb het breed in beeld genomen. Meestal ga ik dichter op mijn onderwerp zitten, maar hier vond ik dat de ruïne wel groot in beeld moest. F/10 voor voldoende scherptediepte. De twee staande personen verdeeld over het beeld, de blauwe lucht doet goed mee. De hoge muur houdt op een gunstige plek op nu: een bewuste keuze.

Lees ook:Loire 1: ‘alles’ hoeft niet altijd
Lees ook:Vuurtorens in de zoeker
Lees ook:Scherptediepte: zo moeilijk is dat niet
Lees ook:Scherptediepe: belangrijk instrument
Lees ook:Julia Roberts ‘weggeshopt’ in Engeland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.