Webalbum: de kwaliteit is steeds hoger

Trouwfoto

Eén van de (vele) voordelen van de digitale fotografie is het gemak om foto’s te verspreiden. E-mail, webalbums, CD-ROMS en DVD’, in Word- en andere bestanden plakken en ga zo maar door.

In het verleden was dat wel anders. Tijdschriften werkten altijd met dia’s. De mooiste ging naar het tijdschrift toe. Als je geluk gehad kreeg je de dia ooit weer onbeschadigd terug. Maar meestal zaten er vette vingers op, krassen soms zelfs. En die dia verder verspreiden: dat lukte niet. Kopiëren kon, maar de kleuren waren meestal minder, zelfs op speciale reproductiefilm.

Nee, leve het webalbum. Voor mijn fotocursisten maak ik altijd een webalbum, zodat ze elkaars foto’s kunnen zien, inclusief mijn commentaar en suggesties bij foto’s. Flickr en Picasa Webalbums zijn behoorlijk bekend, maar er zijn andere ‘oplossingen’. Laat eens weten welke webalbums jullie gebruiken, prefereren en waarom.

De kwaliteit van de albums is vandaag de dag verrassend goed. Zelf liet ik laatst enkele Albelli-albums maken: ik blij verrast met het eindresultaat.

Lees ook:Nieuwe versie Picasa
Lees ook:Lightroom plugin voor Picasa webalbum
Lees ook:Flickr: kan beter
Lees ook:Smugmug: niet gratis, wel mooi
Lees ook:Foto’s delen: dat kan op vele plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.