Kies een goed standpunt

Een prachtige burcht, bij het mooie ochtendlicht, ergens in Frankrijk langs de Loire. Een klein middendeel is enige tijd geleden ingestort: reden waarom er driftig wordt gewerkt in en rond het kasteel, de burcht.

Een foto met ‘werkauto’, steigers, stapels stenen, daar zitten we niet op te wachten. Maar met een beetje uitkienen is er toch wat van te maken. De 24 mm f/1.4 op de Canon 30D (feitelijk dus een 38 mm objectief), een stapje naar achteren, door de knieeën. Zo valt er ook nog net een streepje licht over de paarse wilde bloemen, die letterlijk uit de muur groeien.

De hoogste bloem valt mooi op door de donkere schaduw in de achtergrond. Links sluit ik de foto af met het groen van de begroeiing tegen de toren. Verder neem ik een stukje voorzijde mee en een reepje lucht, zaken die de verhoudingen ‘in beeld’ brengen.

De oplettende kijker heeft het gezien: op éénderde vanaf de onderzijde, uiterst rechts, is nog net een stukje auto te zien. Dat heb ik gemist in de zoeker, die nooit 100% is. Kan er nog wel af, maar ik wil hier per se het hele beeld – en mijn overwegingen – laten zien.

ISO 100, diafragma 9 om toch een groot deel van de burcht scherp te krijgen. Met 1/160s op de 24 mm geen enkel probleem.

Lees ook:Reportagefoto 13: liever geen lucht
Lees ook:Tip van de week: je lichaam als zonnescherm
Lees ook:Tip van de week: let op het licht
Lees ook:Reportagefoto 23: verlaten fabriek
Lees ook:Tip van de Week: belichtingscorrectie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.