Nachtmerrie in beeld

Nachtmerrie in beeld en bed

In de reclame speelt fotografie vaak een belangrijke rol. Een beeld kan veelzeggend zijn, en zeker in combinatie met tekst kan een boodschap extra duidelijk worden gecommuniceerd. Beeld en tekst samen vormen vaak een onoverwinnelijk duo!

Neem deze reclame voor een matras. Hoe goed moet een bed zijn als zelfs een nachtmerrie tot rust komt. Maar: vraag een fotograaf maar eens dit in beeld te brengen. Hier is het wel heel ‘letterlijk’ opgepikt: kind en nachtmerrie liggen prinsheerlijk en vol overgave te slapen. Geweldige vondst, nietwaar?

Ook de belichting van de foto doet heel natuurlijk en rustgevend aan: mooi gedaan, zonder twijfel met een flinke dosis Photoshop. Maar daar is in deze context helemaal niets op tegen, wat mij betreft.

Lees ook:Een beeld – met of zonder woorden
Lees ook:Beeld … op een cheetahstaart
Lees ook:Adoptiekinderen Haïti op voorpagina [1/2]
Lees ook:Adoptiekinderen Haïti op voorpagina [2/2]
Lees ook:Eenvoud maakt krachtig beeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.