Lange sluitertijden: leuk!

Diergaarde Blijdorp

Het prachtige aquarium van diergaarde Blijdorp in Rotterdam, waar je je letterlijk tussen de haaien kunt begeven. Met de cursisten van mijn Blijdorp FOTOpraktijkDAGEN mag ik hier graag enige tijd vertoeven. Want het is een ideale plek om te laten zien dat je niet bang hoeft te zijn van lange sluitertijden. Neem deze: hier heeft de camera 20 volle seconden open staan, met f/16 voor maximale scherptediepte. Op ISO 100 en met de Sigma 12-24mm (op 12 mm) groothoek op een Canon 30D. De man op zijn knieeën zat daar niet de volle twintig seconden, dat is duidelijk. En dat geeft juist een erg leuk effect.

Lees ook:Scherptediepte: zo moeilijk is dat niet
Lees ook:Tip van de week: scherptediepte
Lees ook:Scherptediepte: helemaal niet moeilijk
Lees ook:FOTOpraktijkdagen in Blijdorp en Burgers Bush in 2010
Lees ook:Fotografische misverstanden – 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.