Zoom april: thema natuurfotografie

Zoom april 2009

Zoom nummer 4 van 2009 ligt weer op de deurmat. Dat betekent dat het voorjaar serieus is begonnen en dus is de keuze voor het thema NATUURfotografie zo gek nog niet. Naar buiten allemaal, want daar horen wij de wielewaal!

Nieuwe abonnes worden vorstelijk beloond met een Manfrotto 785B Modo statief, met kop en al. Maar mijn aandacht gaat in eerste instantie uit naar pag. 72, waar wordt gemeld ‘dat je voor spectaculaire foto’s niet op safari hoeft’. Waaraan ik zou willen toevoegen: niet in Afrika. Want een bezoek aan de Waddenzee, of de Kalmthoutse heide, dat is toch ook een (foto)safari?

Ook een interessant artikel voor de techneuten: hoe werkt nou eigenlijk een digitale reflex?

In dit nummer verder de mogelijkheid om je in te schrijven voor een workshop roofvogelfotografie. Mmm, of je dat moet willen? Vogels met altijd zo’n leertje aan hun poten… En misschien horen roofvogels toch vooral vrij rond te vliegen, niet gedresseerd op eten. Maar toegegeven: met mijn cursisten bezoek ik in de Beekse Bergen ook daar altijd de roofvogelshow. Het is een goede oefening in ‘meetrekken’ en de continu autofocusstand.

De redactie zocht verder uit hoe snel – of niet – de verschillende geheugenkaarten zijn. En je krijgt dertig spoedoperaties voor je foto’s in Photoshop Elements 7.0. Ook nuttig: het gebruik van filters. Ik heb het artikel nog niet gelezen, maar het gaat over effecten en over het beschermen van je lens. Ik hoop dat er bij staat dat een UV-filter ook de oorzaak kan zijn van te veel hinderlijke reflecties bij tegenlichtopnamen.

Een portfolio is er van Marcel Pullen, vrijetijdsfotograaf (meteoroloog, journalistieke opleiding en nu departementaal persvoorlichter). Eerlijk gezegd ben ik niet kapot van zijn beelden….

Veel leesvoer weer voor EUR 4,95 in de losse verkoop!

Lees ook:Geloof achter het prikkeldraad…
Lees ook:Reportagefoto 40: ogen scherp (2)
Lees ook:CameraMagazine 126: unieke testen
Lees ook:Zoom januari ’09: aan de slag met foto’s
Lees ook:CameraMagazine 122: heel veel informatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.