P|f over fotoreportage, geotagging en straatfotografie

De nieuwe P|f (Professionele fotografie) is dit keer voor een belangrijk deel gewijd aan de (foto)reportage. Hoe zit het met het portretrecht, bijvoorbeeld? En verder een groot verhaal over een opdracht van het Zuiderzeemuseum aan tien fotografen voor een modefoto voor een billboard.

Heel leuk: het interview met Simon Smit, die 75 jaar nieuwsfotograaf in Den Haag en omstreken was. Verder foto’s van Jacqueline Hassink, die vrouwen (modellen) op autoshows fotografeerde. Aangrijpend zijn de beelden van Maaike Hermes. Zij fotografeerde o.a. jonge vrouwen die zichzelf verminken.

Roger Cremers won als enige Nederlander een prijs bij World Press Photo dit jaar. Foto’s van hem dus, en een interview. Ook aandacht voor de crisis, in de vorm van een onderzoek onder vakfotografen en hun toekomstverwachtingen.

P|f is een vakblad, dat toegezonden wordt aan de leden van BFN, NVJ en SVFN.

Lees ook:World Press Photo 2008: zwart-wit!
Lees ook:P|f: Vrouw achter de camera
Lees ook:Roger Ballen – Ballenesque. A Retrospective
Lees ook:P/f Professionele Fotografie 2010/1
Lees ook:Iraanse fotojournalist wint SWPA 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.