Nieuwe Canon printer voor thuisgebruik

Bron: Canon Nederland.

Canon introduceert een nieuwe printer waarmee serieuze fotografen prints van professionele kwaliteit tot A3+ of tot 14″ breed kunnen maken: de PIXMA Pro9000 Mark II. De PIXMA Pro9000 Mark II heeft een verfijnder design dan zijn voorganger, de PIXMA Pro9000, en produceert grayscaleprints nóg sneller en met een nóg hogere kwaliteit, ondersteunt meer media en beschikt over een nieuwe Ambient Light Correction functie.

Printen voor galerie of portfolio

De PIXMA Pro9000 Mark II profiteert volledig van Canons zeer uitgebreide imaging expertise en produceert heldere prints met professionele kwaliteit die buitengewoon geschikt zijn voor een portfolio of exposities. De standaard printsnelheden voor zwart-wit prints zijn nu bijna drie keer hoger dan hiervoor, terwijl de acht inkten op dye-basis garant staan voor een nauwkeurige reproductie van kleuren over een breed kleurengamma met het 8 kleuren ChromaLife100 Single Systeem. Door foto’s te printen met 16 bits per kanaal, met 276 biljoen verschillende kleuren, zijn de kleuren gewoonweg voortreffelijk te noemen.

Canons FINE-printkoptechnologie zorgt ervoor dat de minieme 2pl inktdruppels zeer nauwkeurig worden geplaatst. En omdat de PIXMA Pro9000 Mark II inkttanks bevat die afzonderlijk kunnen worden vervangen, is het afval minimaal.

Media voor elke situatie

De PIXMA Pro9000 Mark II stelt fotografen in staat om te printen op tal van verschillende media. Canons eigen media-assortiment omvat o.a. Gloss, Semi-gloss en Matte Photo papier, plus media voor Fine Art. Gebruikers kunnen in de PIXMA Pro9000 Mark II ook media van derden plaatsen – bijvoorbeeld barietpapier, canvas en veel andere media voor Fine Art – afkomstig van toonaangevende leveranciers zoals Canson, Hahnemühle, Innova, PCM Takeo en Pictorico. De vlakke papierbaan houdt media tot een dikte van 1,2 mm in perfecte staat en vrij van vouwen.

Nauwkeurige kleurregeling

De PIXMA Pro9000 Mark II wordt geleverd met Canons Easy-PhotoPrint Pro software – een plug-in voor Adobe Photoshop, Canon Digital Photo Professional en Adobe Photoshop Elements. Met Easy-PhotoPrint Pro kunnen fotografen verschillende foto’s uit Photoshop of Digital Photo Professional in een batch printen. Door alle benodigde instellingen op één scherm weer te geven, gaat dit veel gemakkelijker. In combinatie met Canons Digital Photo Professional software stelt de plug-in Canon EOS-fotografen in staat om direct vanuit RAW-bestanden te printen, zonder dat zij deze eerst hoeven om te zetten naar andere indelingen. Gebruikers van andere D-SLR camera’s kunnen Adobe Photoshop Elements gebruiken om RAW-bestanden om te zetten en te printen.

Nieuw in de PIXMA Pro9000 Mark II is de functie Ambient Light Correction die gebruikmaakt van Canons Kyuanos technologie. Gebruikers kunnen instellen onder welk type belichting een print wordt getoond; vervolgens worden de kleuren in de definitieve print automatisch aangepast, om er zeker van te zijn dat de getoonde foto precies zo wordt weergegeven als de fotograaf dat voor ogen had.

“Serieuze liefhebbers van fotografie willen dat hun foto’s er goed uitzien, waar dan ook – en dat zij er goed uit blijven zien,” zegt Rainer Fuehres, Head of Canon Consumer Imaging, Europe. “De PIXMA Pro9000 Mark II komt volledig aan die wens tegemoet.”

De PIXMA Pro 9000 Mark III heeft een adviesprijs van € 549,- en zal eind mei verkrijgbaar zijn.

Belangrijkste kenmerken PIXMA Pro9000 Mark II

  • Professionele A3+ & 14″ breed inkjetprinter
  • Max. resolutie van 4800 x 2400 dpi met 2pl druppelgrootte en FINE-printkoptechnologie
  • 8-kleuren ChromaLife100 Single-ink systeem
  • Brede ondersteuning van Canon media en media van derden
  • Inclusief Adobe Photoshop Elements en Canon Easy-PhotoPrint Pro plug-in software
  • Functie Ambient Light Correction
  • Foto’s printen met 16 bits per kanaal
  • PictBridge-compatibiliteit voor standalone gebruik
  • DVD/CD printen

Lees ook:Nieuwe Canon printer voor professionele toepassingen
Lees ook:Pixma iP2700: printer voor thuisgebruik
Lees ook:Canon scoort opnieuw een hattrick met prestigieuze EISA awards
Lees ook:Nieuwe Canon printers | met wifi
Lees ook:Nieuwe Selphy printers van Canon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.