Rugzak – maar dan anders

Innovatieve rugzak uit Canada

Even kijken hoor, wat er met deze rugzak aan de hand is. Allereerst de fabrikant: dat is geen hele bekende. Arc’terys is de naam, ook al geen gemakkelijke naam van dit in 1991 in Canada gestarte bedrijf. En dan de kleur van deze rugzak, overigens ook in donkerrood en zwart leverbaar: apart is wel het minste wat je kunt zeggen.

En dan de ‘werkwijze’ van deze tas. Alle rugzakken met zijritsen maak je dicht door deze ritsen volledig omhoog te trekken. Maar niet bij deze Miura – leverbaar in verschillende inhoudsmaten. Nee, met de ritsen omhoog blijft de bovenzijde open. De tas gaat helemaal dicht door de dikkere bovenrand een slag om te slaan en deze vervolgens vast te snoeren met twee gespriemen. En dat is erg handig: als de camera bovenop ligt kun je deze vrijwel direct eruit halen.

De ritsen zijn waterafstotend, het rugpand is comfortabel verstevigd. Let wel: het is geen fotorugzak, maar een wandelrugzak, ook geschikt voor het ruigere werk. Maar als je naast je gewone bagage ook je camera mee wilt nemen – en wie wil dat niet – dan heb je aan deze Miura een prima rugzak. Waarvoor je wel relatief diep in de buidel moet tasten.

Informatie: hier.

Lees ook:Tips voor betere fotografie | 21/25
Lees ook:Cameratassen van Hollandse bodem
Lees ook:Deuter rugzakken: veelzijdig
Lees ook:Tip van de week: cameratassen
Lees ook:Bezienswaardigheden… maar dan anders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.