Nieuwe IXUS modellen Canon

Bron: Canon Nederland

Nieuwe IXUS modellen van Canon

Canon breidt zijn Digital IXUS assortiment vandaag uit met twee interessante nieuwe modellen: de Digital IXUS 110 IS en de Digital IXUS 990 IS. Met zijn groothoek-zoomobjectief, breedbeeld-LCD en functies voor HD-breedbeeldmovies biedt de Digital IXUS 110 IS het summum van groothoekopnamen, terwijl de Digital IXUS 990 IS met zijn 5,0x optische zoom een onovertroffen telebereik biedt en beelden haarscherp weergeeft op het 3,0″ PureColor LCD II. Beide modellen zijn voorzien van een nieuwe Smart Auto mode waarin Canons innovatieve Scènedetectietechnologie wordt gebruikt voor het produceren van prachtige foto’s door gewoonweg te mikken en te klikken.Digital IXUS 990 IS

Beide 12,1 Megapixel modellen leggen verbluffend mooie HD-movies (1280 x 720, 30 bps) vast en zijn voorzien van HDMI-aansluitingen om beelden op compatibele HD-televisies weer te geven. Als opvolgers van respectievelijk de Digital IXUS 90 IS en Digital IXUS 970 IS zetten de Digital IXUS 110 IS en Digital IXUS 990 IS de unieke IXUS-combinatie van voortreffelijke beeldkwaliteit en design voort. De Digital IXUS 110 IS is leverbaar in de kleuren goud, zilver, roze of blauw – terwijl de Digital IXUS 990 IS is voorzien van een klassiek metalen afwerking.

In de breedte of in de verte

De Digital IXUS 110 IS is een compleet groothoeksysteem voor zowel digitale foto’s als video. Zijn groothoekobjectief (28-112 mm) legt meer vast en is ideaal voor landschappen of groepsfoto’s. Het (16:9) 2,8″ PureColor LCD II met breedbeeldverhouding vergemakkelijkt het maken en bekijken van groothoekfoto’s of breedbeeld-HD-movies.
De 5,0x optische zoom van de Digital IXUS 990 IS biedt gebruikers tal van compositiemogelijkheden – of de mogelijkheid om onderwerpen op afstand dichterbij te halen. Canons optische Image Stabilizer zorgt over het gehele zoombereik van beide camera’s voor een haarscherp resultaat.

Buitengewone kwaliteit

Beide modellen leggen beelden vast met een resolutie van maar liefst 12,1 Megapixel, wat gebruikers alle vrijheid biedt om beelden bij te snijden of te vergroten zonder dat dit ten koste gaat van de details. Canons DIGIC 4-processor maakt gebruik van verbeterde algoritmen en rekennauwkeurigheid, waardoor beide modellen razendsnel werken en volle, vrijwel ruisloze beelden produceren met zeer heldere en nauwkeurig gereproduceerde kleuren.

‘Intelligente’ fotografie

Voor maximale resultaten met een minimum aan inspanningen zijn beide modellen voorzien van een nieuwe Smart Auto mode. Deze mode maakt gebruik van Canons Scènedetectietechnologie om het beeld tot in detail te analyseren – helderheid, contrast, afstand en tint van het onderwerp worden allemaal gecontroleerd. De camera kiest vervolgens direct een van de 18 beschikbare programma’s om er zeker van te zijn dat de instellingen voor de scène perfect zijn.

Dankzij de DIGIC 4-processor zijn Canons intelligente technologieën nauwkeuriger dan ooit. De verbeterde Bewegingsdetectietechnologie zorgt ervoor dat bewegende onderwerpen haarscherp worden vastgelegd. i-Contrast maakt donkere vlakken in een foto helderder zonder dat correct belichte vlakken te licht worden. Gezichtsdetectie bevat nu de nieuwe functie Knipperdetectie die de teleurstelling van een verkeerd getimede portretfoto helpt voorkomen. FaceSelf-Timer vergemakkelijkt het maken van groepsfoto’s of zelfportretten door voordat de foto wordt gemaakt te wachten tot de gebruiker in beeld komt.

Een slimmere ervaring

Het nieuwe Active Display is een leuke en interactieve manier om beelden te bekijken: door de camera tijdens het weergeven voorzichtig te bewegen, wordt een bladerfunctie geactiveerd. Door een verbeterde en fraaiere grafische gebruikersinterface zijn beide modellen gemakkelijker in gebruik dan ooit. De gebruikersinterface biedt o.a. een handige optie voor hints & tips met advies over hoe gebruikers alles uit de functies van de camera kunnen halen.

De vele opnameprogramma’s van de Digital IXUS 990 IS bieden mogelijkheden voor creatieve fotografie: de nieuwe Zoom Blur mode zoomt het objectief tijdens het belichten fysiek in om een dynamisch gevoel van beweging te creëren, terwijl het verbeterde Creative Light Effect het objectief van het IS-systeem bij langere belichtingen beweegt zodat het lijkt of het licht ‘trekt’.

“Deze camera’s combineren nieuwe niveaus van intelligente functionaliteit met het opvallende design dat alleen Digital IXUS biedt,” aldus Rainer Fuehres, Head of Canon Consumer Imaging Europe.

* Groothoekobjectief met 4x optische zoom (Digital IXUS 110 IS), krachtige 5x optische zoom (Digital IXUS 990 IS) – beide met optische Image Stabilizer
* 12,1 Megapixel CCD
* Breedbeeld 2,8″ PureColor LCD II (Digital IXUS 110 IS),
* 3,0″ PureColor LCD II (Digital IXUS 990 IS)
* HD-movies (1280 x 720, 30 bps) en HDMI-aansluiting
* Smart Auto mode met Scènedetectietechnologie
* DIGIC 4 voor een zeer snelle werking en beelden van onovertroffen kwaliteit
* Bestrijdt onscherpte met IS en Bewegingsdetectietechnologie
* Gemakkelijk foto’s van mensen maken met Gezichtsdetectietechnologie, Face Select & Track en Knipperdetectie – plus FaceSelf-Timer en automatische correctie van rode ogen
* Active Display voor een interactieve weergave
* i-Contrast maakt donkere vlakken helderder zonder de correct belichte vlakken te licht te maken
* Verbeterde gebruikersinterface met hints & tips
* Digital IXUS 110 IS is leverbaar in zilver, goud, roze en blauw

Lees ook:IXUS ‘aan de lijn’
Lees ook:Nieuw van Canon: IXUS 130 en IXUS 105
Lees ook:Nieuwe Powershots van Canon
Lees ook:Groothoek met Canon compact
Lees ook:Met Canon onder water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.