Paardrijden in Zuid-Afrika

I

Paardrijden in Zuid-Afrika

 

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom mensen naar Zuid-Afrika gaan of willen. Natuur, cultuur, voetbal (WK in 2010) bijvoorbeeld. Paardrijden zou er ook één kunnen zijn. Niet dat je hier niet paard kunt rijden, maar paardrijden in de Zuid-Afrikaanse natuur heeft wel iets extra’s. Zeker ook voor fotografen, hoewel de combinatie paardrijden en fotograferen wel weer iets onhandigs heeft.

 

Als je paard rijdt in de Zuid-Afrikaanse natuur dan valt op dat de wilde dieren (bijvoorbeeld wildebeesten, impala’s, hartebeesten) niet zo nodig hard weg willen rennen. Ik heb me laten vertellen dat dit komt omdat de paarden harder stinken dan wij en de lucht van een paard niet bedreigend is. Een paard is gewoon een ander beest, ‘een van ons’. Ook al zit er een mens op. Dat betekent dus dat je plezierig dichtbij kunt komen. En dan ook foto’s kunt maken, zelfs zonder 500 mm aan telelens op de camera.

Recent was ik in de gelegenheid foto’s te maken van het paardrijden zelf. Een chauffeur met ervaring als lichttechnicus in de filmindustrie reed mij, twee vrouwen en en een man gingen te paard. Laat licht, prachtig bloeiende bomen, heerlijk. Het resultaat van deze middagsessie in Zuid-Afrika vind je hier.

Interesse in paardrijden in Zuid-Afrika – in combinatie met een cursus wildlife fotografie? Kijk dan op www.kololo.nl.

Lees ook:Tip 5|500 Vertraging – rekening mee houden!
Lees ook:Fotovragen? Vakantiebeurs!
Lees ook:Wildlife fotografie in Zuid-Afrika met begeleiding fotograaf
Lees ook:Zonsondergang in Zuid-Afrika
Lees ook:IJsvogel: maar wel in Zuid-Afrika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.