Nomadslife: speciale avond

 

Speciale avond op 27 februari. Foto: JEROEN TOIRKENS

Jeroen Toirkens studeerde Fotografische Vormgeving aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en werkt sinds 1995 als zelfstandig documentaire fotograaf. Gefascineerd door nomadenfamilies hoog in het Turkse Bolkargebergte, start hij in 1999 het autonome project NomadsLife, een foto-documentaire over nomadisch leven. Dit project en de bijbehorende organisatie hebben tot doel de kennis over nomadisch leven te verspreiden. Een onderdeel van dit project is een fotoserie over nomaden in Mongolië. Toirkens fotografeerde de Kazakh adelaarjagers in West-Mongolië en rendiernomaden in Noord-Mongolië. De laatste 28 families op de Buruun Taiga volgen de rendieren die op zoek naar vers mos steeds verder trekken.Op vrijdagavond 27 februari spelen er muzikanten uit Kirgizië in RASA (Utrecht). Dus dat wordt een avond met dramatische heldendichten, zoals die ooit door rondreizenden sjamanen werden gezongen.

Om 19:00 uur begint de speciale avond met een presentatie over het werk van Nomadslife (panelgesprek). Jeroen Toirkens is er zelf ook bij.

Bijwonen? Kijk op www.rasa.nl. Info over Toirkens en Nomadslife: nomadslife.com.

Lees ook:Nomaden: groepstentoonstelling
Lees ook:In het voetspoor van Darwin
Lees ook:Super Sale Party bij &Foam
Lees ook:Benefietveiling voor oorlogsfotografen/reporters
Lees ook:Jeroen Oerlemans Foundation houdt herinnering levend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.