Lens gezocht: wie ‘stal’ deze?

Lens gestolen!

Zullen we met z’n allen eens even op zoek gaan naar een gemakkelijk te herkennen, dit weekend gestolen objectief? Lees verder.

Van fotograaf Catrinus van der Veen (Leeuwarder Courant) is dit weekeinde in schaatstempel Thialf een dure cameralens gestolen. De lens heeft een waarde van €6000. Saillant kenmerk: er staat een handtekening op van voetballer Ronaldinho. De lens lag in de perskamer van Thialf. Van zaterdag op zondag vergat Van der Veen hem mee te namen naar huis. ,,Dat gebeurt al faker. Dan sjochst him de folgjende moarne gewoan wer.” Dat juist de Ronaldinho-lens gestolen is, bezwaart de fotograaf het meest. Hij ontmoette de stervoetballer in november op de grasmat van het Abe Lenstrastadion bij de UEFA-cupwedstrijd van SC Heerenveen tegen AC Milan. Daar zette Ronaldinho zijn krabbel.

Schande natuurlijk. Slordig om zo met je spullen om te gaan, dat ook, maar ja, een perskamer: daar reken ik zelf ook niet op lange vingers…

Lees ook:Naarden stevent af op bezoekersrecord
Lees ook:‘HOT’ nieuw fotoboek van Thijs Heslenfeld
Lees ook:Tweedehands fotospullen – 3
Lees ook:Tip 38|500: Goedkoop is duurkoop met objectief
Lees ook:Tip van de week: zonnetje in de lens

2 reacties op “Lens gezocht: wie ‘stal’ deze?

 1. Angel Mulder

  Jeetje, zo’n ding stop je toch ook niet zo even in je zak? Ik zou echt balen als ik zo’n dure lens kwijt was en dan ook nog met handtekening…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Kees Krick

  Misschien zag iemand hem voor een verlengstuk van de stofzuigerslang aan en ligt hij in de bzemkast? ;-)

  Even serieus: ik moet er niet aan denken zeg, zo’n dure klens kwijt te raken! (handtekening overleef ik wel, ben zelf geen voetbalfan :-)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.