Pure India: prachtige tentoonstelling

Pure India zag ik eerder in Rotterdam. Gaan kijken, nu in Veldhoven!

Oogenlust organiseert vanaf zaterdag 10 januari de expositie Pure India. Een fototentoonstelling van de befaamde fotografen Henk Bothof en Martin Bakker. Zij fotografeerden tijdens hun talloze reizen ontroerende portretten van bijzondere Indiase volken. Mensen uit eeuwenoude traditionele beschavingen die binnen enkele decennia kunnen verdwijnen door de wereldwijde verwesterlijking. De fototentoonstelling baarde eerder veel opzien tijdens het Amsterdam India Festival.

Henk Bothof: “Wij laten met ons werk de verscheidenheid zien van tribale volken uit dit land. Van de Boedistische monniken tot stammen als de Jat, Rabari, Gadaba en Bonda. Deze volken hebben allen hun eigen tradities en gebruiken.” De geportretteerde mensen zijn ontspannen in hun natuurlijke omgeving gefotografeerd dankzij goede communicatie met een lokale gids die de taal spreekt, de mensen kent en hen informeert. Die ontspannenheid ademen de foto’s uit. Met deze beelden creëert het duo een document van beschavingen die er straks mogelijk niet meer zijn. De foto’s van de tentoonstelling zijn gebundeld in het boek dat dezelfde naam draagt als de expositie: Pure India. Op zaterdag 31 januari zullen de fotografen Henk Bothof en Martin Bakker van 13.00 tot 17.00 uur aanwezig zijn om over hun werk te vertellen en hun boek te signeren. LLink reispresentatrice Floortje Dessing schreef het voorwoord en een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel KidsRights.

Oogenlust
De run 6825
5504 DW Veldhoven
www.oogenlust.com

Lees ook:FotoFestival Naarden richt blik op het buitenland
Lees ook:De peetvader van de Britse modefotografie
Lees ook:Fotoveiling voor goede doel
Lees ook:Sabrina van den Heuvel – How Soon is Now?
Lees ook:Luchtfoto’s uit Griekenland in Leiden

Eén reactie op “Pure India: prachtige tentoonstelling

  1. Eredgevedamar

    Interesting affair, did not thought it would be so great when I saw your title!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.