Sony scoort met A300

Sony A300

De tijd dat de digitale spiegelreflexcamera alleen werd gebruikt door professionals is al lang voorbij. Messcherpe concurrentie zorgt ervoor dat de prijs lager wordt. Voor nog geen vierhonderd euro heb je een kwalitatief hoogwaardige DSLR. HetBesteProduct.nl deed onderzoek naar de vijf best geteste digitale spiegelreflexcamera’s volgens de vakbladen. Conclusie: niet Nikon of Canon, maar relatieve nieuwkomer Sony heeft met zijn A300 het beste toestel tot 500 euro.

Een opvallende verschuiving vond plaats in het goedkoopste segment van de digitale spiegelreflexcamera. In april 2007 kwam de Nikon D80 nog het beste uit de bus. Het toestel kostte destijds 810 euro en behoorde daarmee tot de categorie goedkoopste spiegelreflexcamera’s die werden verkocht. Een heel verschil met de winnaar van deze test; de body van de Sony A300 kost bij verschillende webwinkels nog geen 400 euro. Behalve zijn prijs wordt de camera door diverse vakbladen geroemd om haar beeldkwaliteit en gemakkelijke bediening. Het Franse vakblad Déclic Photo noemde het in juni 2008 niet voor niets een ‘zeer complete camera’.

Nikon, veelvuldig gekroond tot beste fabrikant van spiegelreflexcamera’s, moet in de klasse tot 500 euro genoegen nemen met een vijfde plaats. De Nikon D60 krijgt van de diverse vakbladen een 7,5 gemiddeld. Grote concurrent Canon doet het met twee camera’s in de top vijf beter: de EOS 450D en de EOS 1000D staan respectievelijk op een tweede en vierde plek.

Canon 450D

De Sony DSLR-A200, het kleinere broertje van de A-300, wordt derde in de lijst. Geen slechte prestatie voor een camera van slechts 318 euro zonder een nieuwe techniek als Live View. Het Engelse Camera Guide noemde dit toestel het bewijs dat Sony een vaste plek op de DSRL-markt verdient.

Bron: HetBesteProduct.nl

Overigens blijft de keuze voor een bepaalde camera en zelfs een bepaald merk een zeer persoonlijke. Ronduit slechte digitale spiegelreflexcamera’s zijn er eigenlijk niet. Wel goede, en uitgebreidere. Goede en betere. Maar als je al Canon lenzen hebt uit het analoge tijdperk dan is er geen reden om nu van merk te switchen. En als je helemaal blanco begint dan zijn er naast Canon, Nikon en Sony zeker méér merken die je aandacht verdienen. daarover later zeker meer.

Lees ook:Panasonic maakt beste budgetcompactcamera’s
Lees ook:Metz boort nieuwe markten aan
Lees ook:TIPA Awards 2016 bekendgemaakt
Lees ook:Vragen over fotografie? Stel ze via deze site!
Lees ook:Hoe kies ik een nieuwe camera? – 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.