Laptop of PC? Of laptop EN PC?

Voor serieuze beeldbewerking dien je te beschikken over een goede monitor. Liefst gecallibreerd, zodat de kleuren die je op je monitor ziet dezelfde zijn als van een print, een album of een publicatie.

Om die reden is een laptop misschien wel niet het juiste instrument voor fotobewerking. Hoewel er ook steeds meer hele goede beeldschermen zijn voor laptops. Maar de echte fotobewerker kiest voor een 17 inch, 18 inch, nee liefst nog grotere monitor om zijn foto’s te bekijken en te bewerken. Op de tweede monitor komen de instrumenten te staan: Photoshop en Lightroom zijn in elk geval uitstekend uitgerust om met twee monitoren de volledige controle over je digitale beeld te hebben. En de laptop, die hebben we nu juist liefst zo klein en licht mogelijk. Dat zijn dus duidelijk tegenstrijdige eisen…
De laptop kan onderweg wel dienen voor opslag en een eerste selectie.En om hier en daar al wat beelden te laten zien, of te verzenden naar het thuisfront (maar denk aan de kosten als je dat vanuit het buitenland doet!).

Lees ook:Live View met een maatje meer
Lees ook:Kleurverschillen
Lees ook:Nieuwe iMacs: Retina-scherm (bijna) standaard
Lees ook:Meetrekken: een kwestie van oefenen
Lees ook:Het ongewone boeit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.