Internationaal Fotofestival Leiden van start

Het Internationaal Fotofestival Leiden is van start gegaan. Er zijn diverse binnen- en buitententoonstellingen, waaronder de traditionele buitententoonstelling bij de Hooglandse Kerk. Verder verleent de Stad van Vluchtelingen dit jaar asiel aan het International Photo Festival Aleppo, dat deze keer om voor de hand liggende redenen niet op de gebruikelijke locatie kon plaatsvinden. Vijf jonge Syrische fotografen laten hun visie op de gevolgen van de oorlog zien.

Thermal Bath. Morgens nüchtern, am Brunnen, zu Bett, 2014. © Alexander Krack

Aan het festival is ook een wedstrijd voor jonge, veelbelovende fotografen uit binnen- en buitenland verbonden, en die werd dit jaar gewonnen door Alexander Krack uit Duitsland met een serie over Duitse kuuroorden. Duitsland telt meer dan 300 van dergelijke kuuroorden, waarvan Krack er een veertigtal bezocht. Krack is niet alleen de eerste mannelijke winnaar in de korte geschiedenis van dit festival, maar ook de eerste buitenlander. Het festival maakt z’n internationale aspiraties dus steeds meer waar. Ook deze serie ontbreekt natuurlijk niet in Leiden.

Het Internationaal Fotofestival Leiden is gratis toegankelijk en duurt nog t/m 31 oktober.

Lees ook:IFL reikt publieksprijs uit
Lees ook:Deelnemers Internationaal Fotofestival Leiden bekend
Lees ook:Win een Case Logic-fototas met je foto van Naarden
Lees ook:FotoFestival Naarden in volle gang
Lees ook:Fotowedstrijd voor Talentvolle Fotografen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.