Noorderlicht maakt balans op van digitale tijdperk

Het is gemakkelijk om uit het oog te verliezen dat niet al onze lezers in de Randstad wonen, want dankzij het wereldwijde web zijn de grenzen in alle opzichten vervaagd. En dat is precies waar de Noorderlicht Fotomanifestatie 2015 in de door in het verre Den Haag in gang gezette gasboringen geteisterde provincie Groningen over gaat. De tweeëntwintigste editie van dit festival vindt plaats onder de vlag Data Rush. Fotografen en multimediakunstenaars nemen hierin de digitale samenleving in al haar aspecten onder de loep. Op bijgaande affichefoto van de uit Singapore afkomstige fotografe Mintio zie je hoe de geportretteerde bijna letterlijk in de virtuele wereld op het scherm voor hem opgaat. Webcams, tagging en noem maar op – het komt allemaal aan bod.

De Fotomanifestatie duurt nog tot en met 11 oktober. Op de website van Noorderlicht vind je veel meer informatie, en in het septembernummer van Focus tref je een bloemlezing in woord en beeld aan.

Lees ook:Noorderlicht 2013 focust op wortels crisis
Lees ook:18e editie Noorderlicht ‘stad van beelden’
Lees ook:Noorderlicht 2014 van start
Lees ook:Geen subsidie meer voor Noorderlicht?
Lees ook:Geen geld meer voor Noorderlicht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.