Jonggestorven fotografe in Close Up

In AVRO Close Up vanavond een reportage over de Amerikaanse fotografe Francesca Woodman, die in 1981 – net als Diane Arbus tien jaar eerder – zelfmoord pleegde. Woodman werd slechts 22 jaar. Tijdens haar korte leven slaagde ze er niet in om als modefotograaf aan de bak te komen. Ze werd depressief, en relatieproblemen deden de rest. Pas na haar tragische dood werden haar opmerkelijke zelfportretten in zwart-wit werkelijk ontdekt.

De documentaire die vanavond wordt uitgezonden, is van de hand van C. Scott Willis en laat ook haar familieleden aan het woord over hoe zij hun verlies proberen te verwerken. Mocht 11 uur vanavond te laat worden, de documentaire wordt zondagmiddag om vijf over vijf herhaald.

Lees ook:Mike Disfarmer in Close Up
Lees ook:IJslandse fotograaf in Close Up
Lees ook:Vivian Maier in AVRO’s Close Up
Lees ook:Robyn Beeche: van mode-icoon naar religieuze verstilling
Lees ook:Francesca Woodman – On Being an Angel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.