IJslandse fotograaf in Close Up

Nergens is de klimaatverandering duidelijker te zien dan op de Noordpool. De smeltende ijskappen én de gevolgen daarvan voor de bewoners van de poolstreek zijn de afgelopen twintig jaar vastgelegd door de IJslandse fotograaf Ragnar Axelsson (1958), alias Rax. Meer nog dan door de slinkende ijsmassa als zodanig, werd Rax geboeid door de mensen wier voortbestaan hierdoor wordt bedreigd – zoals de Eskimo’s.

De documentaire De laatste dagen van de Noordpool is vanavond om elf uur te zien bij AVRO’s Close Up op Nederland 2. Mocht dit te laat worden, dan wordt het programma aanstaande zondag om iets over vijven herhaald.

Lees ook:Jonggestorven fotografe in Close Up
Lees ook:Midlife – Fotograaf Mark Uyl in Close Up
Lees ook:Modefotograaf Lindbergh in Close Up
Lees ook:Studio Harcourt Paris in Close Up
Lees ook:Robyn Beeche: van mode-icoon naar religieuze verstilling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.