TIPA Awards 2014 uitgereikt

Zojuist zijn de TIPA Awards 2014 bekendgemaakt. TIPA staat voor Technical Image Press Association: een gezelschap van bijna 30 fotobladen dat jaarlijks een lijst van de beste nieuwe producten samenstelt.

Die lijst wordt steeds langer en onoverzichtelijker, met de opkomst van onder andere de systeemcamera en mobiele fotografie. Er zijn maar liefst vier beste digitale spiegelreflexen: de Nikon D4S (Professioneel), de Pentax K-3 (Expert), de Canon EOS 70D (Geavanceerd) en de Nikon D3300 (Instap). Bij de systeemcamera’s zijn de categoriewinnaars respectievelijk de Sony A7R, de Fujifilm X-T1, de Samsung NX30 en de Olympus OM-D E-M10. Daarnaast is er nog een award voor de Panasonic GH4, als beste hybride foto/videocamera. Innovatie van het jaar werd Canon’s Dual Pixel CMOS AF: het revolutionaire AF-systeem in de 70D. De volledige lijst vind je hier.

Lees ook:TIPA Awards 2016 bekendgemaakt
Lees ook:EISA Awards voor beste fotoapparatuur bekend
Lees ook:D7000 en 600D winnen TIPA Award
Lees ook:TIPA Awards 2015 bekendgemaakt
Lees ook:Samsung wint én verliest bij BesteProductAwards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.