Apple trekt stekker uit Aperture

Wat diverse Apple-gebruikers al langer vermoedden, wordt bewaarheid: Apple trekt de stekker uit Aperture. Het eigen fotobewerkingsprogramma werd al enige tijd niet meer geüpdatet, al wordt het nog wel – business as usual - via de App Store verkocht. Naar eigen zeggen maakt Apple het goed met de Photos for OS X-app, die deel uitmaakt van Yosemite.

Als Appelaar sinds 2001 kan ik bevooroordeeld zijn, maar als ik de term ‘app’ hoor, word ik bevangen door de vrees dat de iMac of MacBook zich tot een grotere, van toetsenbord voorziene versie van de iPad ontpopt. Zonder Adobe Flash, want daar had wijlen Steve Jobs – zijn wil geschiede – een hekel aan (vandaar dat webbrowser Safari vaker crasht dan eertijds Windows 98). En iWeb had Steve vlak voor z’n verscheiden óók al de nek omgedraaid. Ondertussen is diezelfde iMac of MacBook strakjes wel helemaal volgepakt met (slik) Adobe- en (kreun) Microsoft-software. Hoewel je zónder die ‘vijandige’ software aan zo’n hi-res MacBook van pak ‘m beet twee mille wél een práchtige machine hebt om vanachter je decaf latte bij de Starbucks met je designstoppelbaardje en je hippiesandalen op tafel ostentatief te Facebooken en te WhatsAppen, natuurlijk… Het is maar net wat je wilt.

Lees ook:Apple-software verslikt zich in Leica M Monochrom
Lees ook:Nieuwe MacBook met ‘acht uur’ accu
Lees ook:Volgende versie Creative Cloud vereist OS X 10.11+
Lees ook:Apple iMac Pro: heel veel computer voor heel veel geld
Lees ook:Nieuwe MacBooks en iPads heilige graal voor fotografen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.