Photoshop upgraden wordt dure grap

Gebruikers van het professionele Photoshop CS zullen binnenkort de volle mep moeten betalen voor een upgrade wanneer zij niet over de voorlaatste versie maar een oudere beschikken. Voorheen kwamen ook bezitters van de twee voorgaande versies in aanmerking voor de veel lagere upgradeprijs.

Het vermoeden bestaat dat deze maatregel van moederbedrijf Adobe verband houdt met de switch naar ‘cloud computing’: het werken met online software. Als alternatief voor de aanschaf van een softwarepakket kunnen gebruikers binnenkort ook een abonnement op Adobe’s Creative Cloud nemen. Wat dat precies gaat kosten, is echter nog niet bekend. De kans is reëel dat het gebruik van illegale kopieën van Photoshop alleen nog maar verder toeneemt, zeker onder niet-professionele gebruikers. Verschillende prominente beeldbewerkers, waaronder Photoshop-goeroe Scott Kelby, hebben hun ongenoegen over deze wijziging in het upgradebeleid geuit.

Lees ook:Photoshop CS6: kopen of huren
Lees ook:Updates voor Lightroom Classic, Bridge en ACR
Lees ook:Photoshop verhuist naar de cloud
Lees ook:Decemberdeal van Adobe
Lees ook:Photoshop grondig op de schop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.