Apple iPhone 7 Plus ziet dubbel

Na het succes van de eerste iPhone-modellen ziet Apple met lede ogen hoe concurrenten steeds meer marktaandeel afsnoepen, vooral dankzij lagere prijzen. Aan lage prijzen doet Apple niet, maar de nieuwe iPhone 7 en 7 Plus moeten dat op technologisch gebied goedmaken.

iPhone-7-PlusOp cameragebied hebben beide modellen op het eerste gezicht niet zo veel bijzonders te bieden (12 megapixels, wel met optische beeldstabilisatie, AF, een ledflitser en 4K-video, plus een 7 mp ‘selfiecam’), maar de iPhone 7 Plus gooit daarnaast ’2x optische zoom’ in de strijd – tot op heden een zeldzaamheid. Bij nader inzien blijkt het te gaan om twee aparte objectieven: een groothoeklens en een wat minder lichtsterke telelens. Binnenkort moet een update een kunstmatig bokeh-effect bieden voor minder scherptediepte en meer echte-cameragevoel. Behalve een beter scherm en een snellere processor hebben de iPhone 7′s nu ook een spatwaterdichte behuizing gekregen. Qua prijsstelling lijkt Apple nog steeds voet bij stuk te houden: de prijzen van de iPhone 7 beginnen bij 769 euro, en die van de grotere 7 Plus bij 909 euro…

Lees ook:DxOMark: iPhone 8 Plus beste smartphonecamera die we ooit getest hebben
Lees ook:iPhone 4S ‘beste telefooncamera ooit’…
Lees ook:iPhone 6 de ultieme telefooncamera?
Lees ook:Nieuwe iPhone méér camera
Lees ook:X100 moet 1000 euro kosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.