De eerste sneeuw

Wat voor de één het begin is van een horrorwinter, vormt voor de ander een mooie aanloop naar een witte kerst… In elk geval sneeuwde het behoorlijk vandaag. Gezien de diverse glibberpartijen die ik onderweg tegenkwam, moet je wel voorzichtig zijn als je de straat op gaat. O ja… vanavond en vannacht wordt het gemeen koud, en waarschijnlijk ook glad.

De oude wijsheid dat je bij sneeuw altijd wat moet overbelichten, geldt alleen maar als die sneeuw een flink stuk van het beeld inneemt. Om de langzaam smeltende sneeuw hier goed (dus mét structuur en níet uitgebeten wit) in beeld te krijgen, moest ik met die donkere scheepsromp zelfs wat onderbelichten. Hou je histogram in de gaten, en (zeker met dit sombere weer) ook je witbalans. Sneeuw die blauw uitslaat, oogt nog veel killer dan in werkelijkheid! Met de witbalans op ‘Bewolkt’ krijg je wat warmere kleuren.

 

Lees ook:Tip van de week: je lichaam als zonnescherm
Lees ook:Tip van de week: winterlandschappen
Lees ook:Tip van de week: geen ‘blauwtje’ bij sneeuwfoto’s
Lees ook:De laatste ronde
Lees ook:Loire 6: Onderwijs langs de Loire

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.