Fotograferen voor een bescheiden budget – 1

Het nieuwste van het nieuwste?

Zodra de broekriem wat strakker moet, dreigen dure hobby’s zoals fotografie het eerst in de verdrukking te komen. Toch is het mogelijk om, zonder op kwaliteit of plezier te beknibbelen, flink te besparen. Vraag je allereerst af of je altijd per se het nieuwste van het nieuwste nodig hebt, óók als je aan een andere camera toe bent. De meeste nieuwe modellen zakken al een paar maanden na hun introductie stevig in prijs. Zodra er weer een opvolger in zicht is, volgt opnieuw een scherpe prijsdaling. Met als gevolg dat je nu pakweg 200 euro neertelt voor een nog heel up-to-date toestel dat amper een jaar terug ruim anderhalf keer zoveel kostte…

Uiteraard: de techniek staat niet stil. Anderzijds kun je bezwaarlijk ieder jaar een nieuwe camera kopen. Bovendien is niet elke vernieuwing zonder meer een verbetering. Bij compactcamera’s bijvoorbeeld worden vandaag de dag zoveel piepkleine pixeltjes op de beeldsensor gepropt, dat je per saldo vaak net zo goed af bent met een ouder model met ‘maar’ 10 of 12 megapixels.

Lees ook:Hoe kies ik een nieuwe camera? – 4
Lees ook:Stel je foto’s veilig met LiveSafer
Lees ook:Tip van de week: update je camera
Lees ook:De digitale revolutie (2)
Lees ook:Tips voor telefoonfoto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.