Saskia Aukema bekroond door IPFL

Winnares Saskia Aukema ontvangt haar prijs en een cheque van 1000 euro van juryvoorzitter Wim van Sinderen.

Zojuist maakte de jury van het International Photo Festival Leiden (IPFL) bekend wie van de twintig geselecteerde fotografen de editie 2017-18 gewonnen heeft. De keus viel unaniem op Saskia Aukema (1975), bekend van haar onlangs ook in boekvorm verschenen project Veiled, waarin ze het vertrouwen van tientallen gesluierde vrouwen wist te winnen en hen mocht portretteren.

Veiled, 2017. © Saskia Aukema

Een schoolvoorbeeld van slow journalism vond de jury, die het gemakkelijk scoren dat zeker nu bij zo’n controversieel onderwerp op de loer ligt verre overstijgt. Aukema brengt de nikab-discussie met haar werk op een hoger en genuanceerder plan. “Maar de eerste prijs is voor de fotografie, niet voor het onderwerp”, beklemtoonde juryvoorzitter Wim van Sinderen.

Tegelijkertijd met de winnares van dit stimuleringsplatform voor opkomend fotografisch talent werden een nieuwe huisstijl, de nieuwe locatie voor de buitententoonstelling en de data daarvan aangekondigd. De foto’s worden volgend jaar van 7 t/m 15 april tentoongesteld op het Lammermarktplein, in het hart van het nieuwe Cultuurkwartier van Leiden.

Lees ook:Een fotografische blik vooruit
Lees ook:Joke Veeze Award 2015 naar Sacha Goossens
Lees ook:Carla Kogelman wint goud bij SO 2013
Lees ook:Fotowedstrijd voor Talentvolle Fotografen
Lees ook:Foam Paul Huf Award 2015 naar Momo Okabe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.